Goede doelen

Goede doelen die ondersteund worden door Dierenartspraktijk Van Nature.

Vanuit deĀ missie om bij te dragen aanĀ beter dierenwelzijnĀ in Nederland, maar ook wereldwijd, ondersteunt de praktijk een aantal goede doelen:

Brooke Hospital for Animals

Stichting Dierenhulp: een stichting die alleen met vrijwilligers werkt, zodat elke donatie wordt besteed aan het verminderen van dierenleed. Ze doen veel castratie/sterilisatie projecten op Bonaire enĀ Curacao en inĀ Costa Rica enĀ Griekenland.

Proefdiervrij

Dierenbescherming

World Animal Protection: Zij doen wereldwijd prachtige projecten, zoals “red de Spaanse windhond”. Zij helpen dieren bij klimaatrampen, doen aan educatie, zorgen voor vaccinatieprogramma’s voor zwerfdieren (RabiĆ«s).

BARC : een non-profit organisatie op Bali, IndonesiĆ«, die straathonden en -katten, maar ook andere dieren helpen. ZeĀ voeren castratie/sterilisatie projecten uit, vangen zwerfdieren op, proberen ze te plaatsen en doen aan educatie.Ā Dierenarts Sandra van Leeuwen isĀ hier geweest in april 2017. “Ze doenĀ fantastisch werk, maar het is ook broodnodigĀ (zoals op zoveel plaatsen in de wereld), want op Bali is een groot zwerfdierenprobleem. Daarnaast is hetĀ belangrijk datĀ de lokale mensen beter voor hun eigen dieren zorgen, door educatie en hulp.”Ā Om dit goede werk te ondersteunen doneert de praktijk 5 euro voorĀ ieder nieuw dier dat in de praktijkĀ behandeld wordt. “Zo probeer ik voor ieder dier dat ik in mijn praktijk help, ook een dier te helpen in Bali.”

Daarnaast doet dierenarts Sandra zelf regelmatig vrijwilligerswerk. In Maart/april 2017 is zij op Fiji geweest voor een castratie/sterilisatieproject, samen met een Canadees/Nederlands team (SpayFiji). Op het eiland Kadavu heeft het team ca. 170 honden en katten geholpen. Ook heeft ze drie jaar vrijwillig in het asiel in Vlaardingen dieren behandeld m.b.v. Chiropractie, acupunctuur en fytotherapie.