Goede doelen

Goede doelen die ondersteund worden door Dierenartspraktijk Van Nature.

Vanuit de missie om bij te dragen aan beter dierenwelzijn in Nederland, maar ook wereldwijd, ondersteunt de praktijk een aantal goede doelen:

Brooke Hospital for Animals

Stichting Dierenhulp: een stichting die alleen met vrijwilligers werkt, zodat elke donatie wordt besteed aan het verminderen van dierenleed. Ze doen veel castratie/sterilisatie projecten op Bonaire en Curacao en in Costa Rica en Griekenland.

Proefdiervrij

Dierenbescherming

World Animal Protection: Zij doen wereldwijd prachtige projecten, zoals “red de Spaanse windhond”. Zij helpen dieren bij klimaatrampen, doen aan educatie, zorgen voor vaccinatieprogramma’s voor zwerfdieren (Rabi√ęs).

BARC : een non-profit organisatie op Bali, Indonesi√ę, die straathonden en -katten, maar ook andere dieren helpen. Ze¬†voeren castratie/sterilisatie projecten uit, vangen zwerfdieren op, proberen ze te plaatsen en doen aan educatie.¬†Dierenarts Sandra van Leeuwen is¬†hier geweest in april 2017. “Ze doen¬†fantastisch werk, maar het is ook broodnodig¬†(zoals op zoveel plaatsen in de wereld), want op Bali is een groot zwerfdierenprobleem. Daarnaast is het¬†belangrijk dat¬†de lokale mensen beter voor hun eigen dieren zorgen, door educatie en hulp.”¬†Om dit goede werk te ondersteunen doneert de praktijk 5 euro voor¬†ieder nieuw dier dat in de praktijk¬†behandeld wordt. “Zo probeer ik voor ieder dier dat ik in mijn praktijk help, ook een dier te helpen in Bali.”

Daarnaast doet dierenarts Sandra zelf regelmatig vrijwilligerswerk. In Maart/april 2017 is zij op Fiji geweest voor een castratie/sterilisatieproject, samen met een Canadees/Nederlands team (SpayFiji). Op het eiland Kadavu heeft het team ca. 170 honden en katten geholpen. Ook heeft ze drie jaar vrijwillig in het asiel in Vlaardingen dieren behandeld m.b.v. Chiropractie, acupunctuur en fytotherapie.